Mirza: Želim ostati u Netsima, ali razmatram druge opcije

Mirza Teletović ograničeno slobodan igrač

Mirza: Želim ostati u Netsima, ali razmatram druge opcije

M. Šljivak

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović ovog ljeta bi mogao napustiti Brooklyn Netse.

Nakon tri godine u Brooklynu, Mirza je ovog ljeta ograničeno slobodan igrač, a to znači da može pregovarati s drugim ekipama.

Ograničena sloboda igrača u NBA ligi znači da njegov trenutni tim može izjednačiti bilo koju ponudu koja stigne, ako to želi.

Mirza želi ostati u Netsima, ali i ne zamara mnogo eventualnim odlaskom iz Brooklyna.

"Iskreno, kada sam potpisao za Netse bio sam na brodu. Agent me pozvao i saopćio mi da idem u Netse. Vjerujem mu potpuno. Sa mnom je od 14. godine i prepustio sam mu brigu za moju karijeru. Ne brinem se mnogo. Ako dođe i kaže 'imamo bolju opciju', prihvatit ću", rekao je Teletović.

Mirza je ove sezone prosječno ubacivao 8,5 poena uz gotovo pet skokova po meču, ali je bolje partije spriječila teška bolest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.