Moćni Warriorsi poveli protiv Jazza
Foto: EPA

Golden State poveo sa 2:0 u seriji

Moćni Warriorsi poveli protiv Jazza

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su Utah sa 115:104 i poveli sa 2:0 u seriji polufinalnog duela Zapadne konferencije NBA lige.  

Warriorsi su kontrolisali tok utakmice i slavili sigurnu pobjedu. Svaki put kada bi Utah se približila, Warriorsi su imali spreman odgovor i odbijali njihove napade.

Golden State je bolje otvorio utakmicu i već nakon tri minuta imao dvocifrenu prednost koja je do kraja četvrtine narasla na 18 poena (33:15). Utah u drugoj dionici uspijeva smanjiti zaostatak za Warriorsima na 13 poena (60:47). 

Drugo poluvrijeme sjajno otvaraju Jazzeri i spuštaju prednost na samo sedam poena razlike, nakon čega vršilac dužnosti trenera Warriorsa Mike Brown traži minutu odmora. Golden State nakon time-outa pravi seriju i ponovo odlazi na 15 poena prednost (75:60). Utah ipak do kraja trećeg perioda uspijeva smanjiti zaostatak na deset poena (92:82). U posljednjem periodu Jazzeri su očajnički tražili preokret i na dva minuta prije kraja su prišli na sedam poena zaostatka (109:102), ali Igoudala na drugoj strani zakucava na asistenciju Duranta te praktično rješava pitanje pobjednika. 

Warriorse je predvodio Kevin Durant sa 25 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija. Stephen Curry je ubacio 23 poena, uz sedam asistencija i četiri skoka. Draymond Green je postigao 21 poen, uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Klay Thompson dodao 14 poena. 

Kod Jazza najefikasniji je bio Gordon Hayward sa 33 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Rudy Gober je dodao 16 poena i isto toliko skokova.

Serija sada seli u Utah, a treća utakmica je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi