"Moj sin je trenutno bolji od Curryja"

Otac Lonza Balla tvrdi

"Moj sin je trenutno bolji od Curryja"

M. Šljivak

Lonzo Ball jedan je od glavnih kandidata za prvi pik na NBA draftu 2017. godine.

Zvijezda univerziteta UCLA igra zaista fantastično i u NCAA ligi ima prosjeke od preko 15 poena, sedam asistencija i šest skokova po meču, što je za igrača prve godine zaista odlično.

On će sigurno biti lottery pik na NBA draftu ove godine, a njegov otac Lavar Ball tvrdi da je njegov sin već sada bolji od NBA zvijezde Stepha Curryja.

"Otvoreno ću vam reći. Za mene je on bolji od Stepha Curryja. Dajte mom sinu da igra za Golden State, a pustite Curryja u ovaj tim UCLA-ja i vidjeli biste šta bi se dogodilo", rekao je stariji Ball.

Lonzo se smatra jednim od najvećih potencijala američke košarke, a također i njegova braća LiAngelo i LaMelo blistaju u srednjim školama.

Radi se o braći koja bi jednog dana mogla dominirati NBA ligom, a otac vjeruje kako će sva trojica sinova jednog dana biti na istom All Star meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi