Musa ponovo odličan, Gordić 12 poena

Musa ubacio devet poena

Musa ponovo odličan, Gordić 12 poena

M. Šljivak

Džanan Musa i Nemanja Gordić odigrali su sjajnu utakmicu u novoj pobjedi Cedevite u prvenstvu Hrvatske.

Aktuelni prvaci su gostovali gradskom rivalu ekipi Zagreba i na kraju su upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 85:64.

Od prve do posljednje minute gosti su imali prednost. Nakon prve dionice bilo je plus devet (23:14), da bi na odmor Cedevita otišla sa 18 poena prednosti (44:26).

Ipak, Zagreb se u trećoj dionici uspio vratiti u meč. Došli su samo na minus četiri (58:54), ali su ipak popustili u posljednjoj dionici u kojoj je Cedevita prelomila susret u svoju korist za deveti trijumf u isto toliko utakmica.

Džanan Musa je na parketu proveo 12 minuta i za to vrijeme je uspio da ubaci devet poena uz četiri skoka. Nemanja Gordić je ubacio 12 poena, a od njega je efikasniji samo bio Marko Arapović sa 13 poena.

Kod Zagreba Ivan Batur je ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi