New Orleans pobjedom protiv lidera došao do osmog mjesta

Dramatična borba na Zapadu

New Orleans pobjedom protiv lidera došao do osmog mjesta

Do kraja regularnog dijela sezone u NBA ligi ostalo je još jako malo, a najzanimljivije će biti ispratiti borbu za posljednje, osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji koje vodi u Playoff.

Od sinoć je na tom mjestu ekipa New Orleansa, koja je senzacionalnom pobjedom nad Golden Stateom stigla pred vrata raja. Pelicanci su na krilima Davisa (29 poena) došli do pobjede rezultatom 103:100 i tako preskočili Oklahomu, koja je upisala novi poraz.

Ovoga puta, Westbrook i drugovi su na svom terenu pregaženi od San Antonija sa 113:88. Ponovo je Kawhi Leonard bio prvo ime susreta sa 26 postignutih poena, dok je već pomenuti Westbrook zakazao, ubacivši samo 17 poena. Oklahoma je četvrtim uzastopnim porazom uspjela prokockati svoje mjesto za doigravanje, pa će do kraja pokušati spasiti šta se spasiti da.

Od ostalih utakica vrijedi izdvojiti pobjedu Atlante nad Phoenixom rezultatom 96:69, a siguran domaćin je bio i Miami koji je sa 105:100 savladao Charlotte. Goran Dragić je sa 28 poena i pet asistncija bio prvo ime utakmice kojom je Miami sačuvao korak za Bostonom.

Saramento je u sjajnoj utakmici kod kuće slavio protiv Minnesote sa 116:111 uz 33 poena Gaya, koji je nakon Martina (37p) bio najefikasniji igrač utakmice.

I na kraju, gradski derbi Los Angelesa pripao je Clippersima koji su sa 105:100 savladali Lakerse. Do pobjede su Clipperse vodili J.J. Redick i Blake Grifin, koji su ubacili po 27 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.