Nova kazna za Jonesa: Jefferson se odlično zabavlja
Foto: EPA

Navijači prikupljaju novac za kazne igrača Cavsa

Nova kazna za Jonesa: Jefferson se odlično zabavlja

Veteran Cleveland Cavaliersa, 36-godišnji Dahntay Jones, je tokom ovosezonskog play-offa uspio skupiti značajan broj novčanih kazni koje izriče NBA liga, a zadnju je dobio na četvrtoj utakmici NBA finala protiv Warriorsa.

Jones nije proveo niti jednu sekundu na parketu u pobjedi svojih Cavsa u četvrtoj utakmici finalne serije, ali mu je, nakon što je dobacivao sa klupe, dosuđenja tehnička greška. Zbog tehničke, Jonesu su čelnici NBA lige izrekli još jednu kaznu u iznosu od 3000 dolara. 

Podsjetimo, Jones je kažnjen sa 6000 dolara zbog dvije tehničke na prvoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Celticsa kada je na parketu proveo svega tri minute.

Ovo ne bi bio veliki problem za Jonesa, da plata ovog iskusnog košarkaša za ovu sezonu ne iznosi 9127 dolara, pa bi mu sa novom kaznom od zarade preostalo svega 127 dolara. Na njegovu sreću, njegov saigrač LeBron James se ponudio platiti mu prve dvije kazne, ali se tada i jedan navijač Cavsa potrudio da obezbijedi Jonesu potrebni novac.

Naime, anonimni navijač je započeo on-line akciju prikupljanja novca za Dahntayja. Prikupljeni novac bi sada sigurno dobro došao Jonesu, ali je za sada na ovoj stranici prikupljeno svega 180 dolara.

A njegovog saigrača iz Cavsa, Richarda Jeffersona, sve ovo dobro zabavlja, pa je na svom Snapchatu podijelio fotografiju linka za "dobrotovrnu" stranicu uz nekoliko nasmijanih emotikona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi