Nurkić i dalje odličan, pobjeda Cedevite

Pobjeda Cedevite

Nurkić i dalje odličan, pobjeda Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras na svom parketu u posljednjem 10. kolu Eurocupa  francuski Chalon 75:71, te su na taj način prošli u naredni krug takmičenja.

Cedevita je uz dosta muke došla do ovog trijumfa. Imali su nakon prve dionice tri poena prednosti 20:17, da bi potom Chalon sjajnom igrom u trećem i četvrtom periodu preokrenuo rezultat u svoju korist.

U posljednjoj dionici su imali prednost od osam razlike 62:54, te se činilo kako će slaviti u ovom meču. Ipak, Cedevita sjajnom serijom stiže do preokreta. Na kraju su došli do zaslužene pobjede i plasmana u narednu fazu takmičenja.

Naš Jusuf Nurkić je ubacio 11 poena, te je imao šest skokova za 16 minuta na parketu. Cedevitu je predvodio Nolan Smith s 18 poena, dok je za goste Slaughter ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti