Nurkić najefikasniji u porazu svog tima od Golden Statea

Najbolja partija od dolaska u NBA

Nurkić najefikasniji u porazu svog tima od Golden Statea

Jusuf Nurkić pružio je svoju najbolju partiju od dolaska u Denver ubacivši 16 poena u porazu svog tima od Golden State Warriorsa.

U okviru posljednje utakmice u predsezoni, Nurkić je za nešto manje od 15 minuta imao odličan skor. Uz pomenutih 16 poena, Nurkić je upisao i osam skokova pa su ga samo dva dijelila od double doublea. Treba istaći i to da je Nurkić za dva šutao 5/8, dok je sa linije penala bio nepogrešiv sa šest ubačenih slobodnih bacanja. Za vrijeme svog boravka u igri, bh. centar zaradio je tri lične greške.

Denver je poražen od Golden Statea rezultatom 119:112, a u redovima pobjedničkog tima najviše se istakao Klay Thompson koji je ubacio 35 poena. Od samog početka je Golden State bio u vodstvu, nerijetko dvocifrenom, da bi se u posljednjoj dionici Denver vratio u meč. Ipak, to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz u Oaklandu.

Osim Nurkića, zapaženu partiju u Denveru su pružili Green sa dvanaest te Gee sa deset poena, dok je Mozgov bio najbolji skakač ekipe sa deset uhvaćenih skokova.

Golden State je u NBA predsezoni zabilježio šest pobjeda i dva poraza, po čemu je najbolji tim zapadne konferencije, dok je Denver imao obrnut učinak. Denver je, uz Clipperse i San Antonio, pokazao najmanje u predsezoni.

NBA, predsezona

Golden State Warriors - Denver Nuggets 119:112 (29:21, 36:32, 28:27, 26:32)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.