Nurkić poručio Gasolu: Biću tamo!

Nakon sjajne partije protiv Pelikana

Nurkić poručio Gasolu: Biću tamo!

Jusuf Nurkić ponovo je briljirao, a ovoga puta mladi bh. centar imao je sjajan učinak u pobjedi svojih Denver Nuggetsa nad New Orleans Pelicansima (93:85).

Nurkić je odigrao fantastičan meč, a za nepunih 29 minuta provedenih na parketu ubacio je 15 poena, a samo jedan skok dijelio ga je od "double-double" učinka.

"Želim biti skoncentrisan u finišu, želi sebi dati vremena, a to je ono što mi trener uvijek govori. Moje najbolje utakmice tek treba da dođu", kazao je Jusuf nakon utakmice. 

Popularni Juka protekle noći je imao ponovo dvocifren poenterski učinak, dok su njegovi skokovi postali konstantnost u igri. Protekle noći pogađao je i neke odlične skok-šuteve, konstatovao je jedan od novinara prilikom svog pitanja za našeg košarkaša, uz opasku da Nurkićevo samopouzdanje konstantno raste.

"Ja to imam uvijek. Nekad često razmišljam hoću li pogoditi ili ne, a nekada ne budem spreman za šut, a trebao bih uvijek biti spreman sa šutiram", istakao je Nurkić.

Kada je Nurkić na parketu odbrana Nuggetsa je definitivno jača, bolja, pokretljivija...

"U svakom momentu koji provodim na parketu trudim se odigrati najbolju moguću odbranu. Često se ljudi zabijaju u mene, zbog toga nekada ranije napustim igru, zbog prebrzo skupljenih ličnih grešaka. Zato moram biti pametniji u tim situacijama", zaključio je sjajni bh. košarkaš. 

O Davisu Nurkić kaže:

"I on je mlad igrač, pružio je nekoliko sjajnih partija u posljednjim utakmicama. Mnogo je šutirao..."

Već svi u Americi uviđaju koji Brian Shaw vjeruje Nurkiću, a to je dokazao i kada mu je pružio priliku u četvrtoj četvrtini, kada se lomila utakmica.

"To je stvar trenera, to nije moje da komentarišem. Drago mi je da mi trener vjeruje, a ja se trudim da na najbolji mogući način iskoristim njegovo povjerenje ukazano meni", zaključio je Juka, najavivši duel sa Memphisom i Marcom Gasolom:

"Biću tamo, biću tamo, to je jednostavno sport...ništa lično".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.