Oakley: Neki današnji NBA igrači bi trebali nositi haljine
Foto: EPA

Legendarni košarkaš New York Knicksa

Oakley: Neki današnji NBA igrači bi trebali nositi haljine

Charles Oakley je samo jedan u nizu nekadašnjih NBA košarkaša koji vjeruje da su današnji igrači u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu "premekani".

Govoreći na panelu Michaela Rapaporta u Dallasu, pred nastavak BIG3 lige, Oakley je istakao da su današnji igrači previše osjetljivi:

"Tako su osjetljivi. Neki od njih bi trebali nositi haljine."

Nekadašnji "grubijan" New York Knicksa je svojim komentarom izazvao mnogo reakcija, ali on nikako nije prva od nekadašnjih NBA zvijezda koja ima slično mišljenje o trenutnom stanju u NBA ligi.

U februaru prošle godine legendarni playmaker Seattle SuperSonicsa Gary Payton je na svom Twitteru napisao da "ne bi mogao igrati u ovoj mekanoj eri" i da bi njegova cijela zarada vjerovatno bila potrošena na plaćanje kazni.

Tokom NBA finala 2016. godine, otac Klayja Thompsona, Mychal Thompson, bivši košarkaš Lakersa, je prokomentarisao "sukob" LeBrona Jamesa i Draymonda Greena riječima:

"LeBron ne bi preživio u osamdesetim godinama prošlog vijeka uzme li se u obzir tadašnja gruba igra i riječi koje su se razmjenjivale na parketu...Svi poštujemo LeBrona, ali nekada se ponaša kao da treba dobiti sve što poželi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti