Oklahoma ponudila 207 miliona dolara, Westbrook šuti
Foto: EPA

Nude mu petogodišnji ugovor

Oklahoma ponudila 207 miliona dolara, Westbrook šuti

M. Šljivak

Rukovodstvo Oklahoma City Thundera ponudilo je prvoj zvijezdi tima Russellu Westbrooku novi petogodišnji ugovor vrijedan 207 miliona dolara.

MVP protekle sezone u NBA ligi još uvijek nije odgovorio na ponudu kluba. On će navodno sačekati naredno ljeto kako bi potpisao isti ovaj ugovor, ali postoji mogućnost da će potpisati i nešto kraći ugovor, kako bi mogao u budućnosti potpisati još jedan bogati ugovor kao slobodni agent.

ESPN tvrdi kako je ponuda već neko vrijeme na stolu. Generalni menadžer Thundera Sam Presti nedavno je rekao kako 'pregovora nema' i da će je na Westbrooku da prihvati ili odbije ponudu.

Međutim, odgovor od prve zvijezde tima još uvijek ne stiže. Westbrook se nećka zbog činjenice da bi imao 34 godine kada mu novi ugovor ističe i ne bi mogao da iskuša tržište slobodnih igrača dvije ili tri godine ranije.

Westbrook je kompletnu NBA karijeru proveo u Thunderu. Izabran je 2008. godine kao četvrti pik drafta, a u posljednje vrijeme se često spominje kako bi mogao preseliti u neki drugi tim.

Westbrook je narednog ljeta slobodan igrač. U ugovoru ima takozvanu opciju izbora i vrlo lako bi se moglo desiti da mu je predstojeća sezona posljednja u dresu Thundera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi