Olympiacos deklasirao Baskoniu

Euroliga, 18. kolo

Olympiacos deklasirao Baskoniu

D. Vejo

Košarkaši grčkog Olympiacosa bili su raspoloženi večeras pa su tako u okviru 18. kola Eurolige potpuno deklasirali ekipu Baskonie rezultatom 92:62, 24:17, 26:11, 26:15 i 16:19.

Grci su od samog starta diktirali tempo što pokazuje i konačni rezultat, čime su upisali 13. trijumf u ovom elitnom takmičenju ove sezone.

Prvi period protekao je u apsolutnoj dominaciji crveno-bijelih koji su isti dobili sa 24:17. Pitanje pobjednika praktično je bilo riješeno prije odlaska na odmor, jer su Grci stekli prednost od 22 poena razlike.

U nastavku su nastavili u istom ritmu. Blagi pad u igri izabranika Ioannisa Sfairopoulos osjetio se u četvrtoj četvrtini ali to nije dovelo pobjednika u pitanje.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Spanoulis, Printezis i Papanikolaou, dok je to kod gostiju bio Larkin sa također 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi