Pacersi i Kingsi sele?
Navijači Kingsa:možda nikad više ovako

Kriza i u NBA

Pacersi i Kingsi sele?

Najveća svjetska ekonomska kriza koja je zadesila cijeli svijet, a posebno SAD, mogla bi se u narednom periodu odraziti i na NBA.

Zbog finansijskih problema koji su zadesili državu Indianapolis, grad Indiana bi mogao ostati bez kluba u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Naime, Pacersi ozbiljno razmišljaju da se presele u neki bogatiji grad. Zasad se kao najozbiljniji kandidati nameću San Jose, Kanzas City, Las Vegas i Seattle. U svoj ovoj priči, najinteresantnije je to da se kao kandidat nameće Seattle, grad koji je upravo iz finansijskih razloga prije godinu dana morao otkazati domaćinstvo Supersonicsima. Šta će od svega biti ostaje da sačekamo ljeto i da vidimo.

Sacramento Kingsi bi također mogli promijeniti grad. Zbog problema oko izgradnje nove dvorane, Kingsi bi mogli preseliti u Anaheim. Bila bi to prava katastrofa, da glavni grad Kalifornije, jedne od najmoćnijih saveznih država i službeno osme  najrazvijenije države na planeti, ostane bez košarkaškog kluba.

Nisu na sceni samo problemi s dvoranama u NBA ligi, nego i s visokim platama. Naime u intervjuu za televizijsku mrežu ESPN, Charles Barkley, jedan od najvećih igrača u povijesti NBA lige je izjavio, da ukoliko se pothitno ne smanje primanja igrača, Nba bi mogla uskoro doživjeti novi lock-out od kojeg bi se teško oporavila. Da napomenemo da su prosječna primanja igrača u NBA najveća od svih američkih profesionalnih sportova i iznose oko 5,4 miliona dolara po igraču godišnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti