Pacersi i Thunder izjednačili svoje serije na 1:1

NBA, play-off

Pacersi i Thunder izjednačili svoje serije na 1:1

Košarkaši Indiana Pacersa su pobjedom od 86:82 u rezultat u polufinalnoj seriji Istočne konferencije u duelu sa Washingtonom izjednačili na 1:1. Ključni čovjek Indiane u ovome susretu bio je Roy Hibbert koji je u ovome meču ubacio 28 skoro koliko ukupno u prethodnih sedam mečeva play-offa (29) koji je odigrao njegov tim. 

Solidnu podršku najraspoloženiji igrač Pacersa koji je u drugoj utakmici upisao i devet skokova, imao je u Georgeu Hillu koji je na ovome meču ubacio 14 poena, te zabilježio četiri skoka i tri asistencije.

S druge stane u redovima gostujućeg tima iz Washingtona najzapaženiju rolu odigrao je Marcin Gortat koji je zabilježio "double-double" učinak, a pored 21 poena upisao je i 11 skokova. Pored centra Čarobnjaka solidnu partiju pružili su Beal sa 17 i Nene sa 14 poena, ali je ostatak gostujućeg tima zakazao, pa su na kraju Pacersi u jednoj tvrdoj utakmici stigli do izjednačenja.

U drugoj utakmici koja se igrala protekle noći, ekipa Oklahome je baš kalo i sastav Pacersa koja je ovu polufinalnu seriju na Zapadu protiv Clippersa izjednačila na 1:1. MVP NBA lige za regularni dio sezone Kevin Durant sinoć je dokazao da ova nagrada nije slučajnost, a od "triple-double" učinka za svoj tim dijelila ga je samo jedna asistencija. Popularni Darantula je ubacio 31 poena, pored koji je zabilježio još 12 skokova i devet asistencija. Odlična je bio i Westbrook koji je postigao samo jedan poen manje, uz po 10 asistencija i skokova, što je bilo dovoljno za "triple-double". Kada udarni dvojac Thundera zajedno ubaci 63 poena, više od polovine poena cijele ekipe, teško da ovaj tim može izgubiti.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Redick sa 18 ubačenih poena, ali bez ijednog skoka ili asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.