Pao bez šanse u Moskvi: CSKA blizu završnog turnira
Foto: EPA

Panathinaikos razbijen u Moskvi

Pao bez šanse u Moskvi: CSKA blizu završnog turnira

M. Šljivak

Košarkaši CSKA Moskve savladali su večeras u drugom susretu četvrftinalne serije na svom parketu grčki Panathinaikos rezultatom 77:51, te su tako došli do vodstva od 2:0 u seriji.

Prva četvrtina ovog susreta je donijela dosta izjednačenu košarku. Nakon što je Pao nešto bolje otvorio meč, gdje su zahvaljujući Roku Ukiću imali prednost, CSKA je uspjela da do kraja prvog perioda okrene rezultat u svoju korist, te su nakon prvih 10 minuta igre vodili 21:19.

Armejci na fantastičan način otvaraju drugi period. Ostavili su Zelene iz Atine pet minuta bez ubačenih poena, a napravili su seriju od 14:0, što se na kraju ispostavila kao ključna serija u ovom susretu. 

Panathinaikos je u drugoj dionici ubacio samo šest poena, a na odmor je domaći tim otišao sa 14 poena prednosti, 39:25.

Održavali su Moskovljani ovu prednost tijekom trećeg perioda. Nisu dozvoljavali grčkom timu da se približi, iako su nakon 30 minuta igre gosti uspjeli da smanje prednost na 11 poena razlike 50:39.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sonny Weems je i u ovom susretu bio nezaustavljiv za Panathinaikos. Odigrao je fantastičnu posljednju dionicu, te je odveo CSKA do sigurne pobjede u ovom susretu. 

Weems je susret završio s 23 poena, te je bio uvjerljivo najefikasniji igrač na utakmici. Za goste se jedino istakao Roko Ukić s 15 poena, a Zack Wright je ubacio dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.