Petrović: Učinili smo veliku stvar

Selektor Hrvatske nakon trijumfa nad Špancima

Petrović: Učinili smo veliku stvar

Košarkaši Hrvatske priredili su pravu senzaciju. Izabranici Ace Petrovića u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama u Riju savladali su veliku Španiju (72:70) i to nakon preokreta.

Kako se odvijao početak susreta, mnogi su pomislili da će selekcija Hrvatske doživjeti težak poraz, ali su Bogdanović i družina mislili drugačije, te su u posljednjih 10 minuta u potpunosti nadigrali rivala i na kraju upisali veliki trijumf.

"Dobili smo ekipu koja je obilježila sve što se obilježiti dalo. Nismo klonuli i kada smo gubili sa velikom razlikom, a onog trenutka kada smo se počeli približavati, rekao sam momcima da kad Scariolo bude rotirao svoje najveće zvijezde, da je to naša šansa. To se i dogodilo krajem te četvrtine i uhvatili smo priključak. Radili smo udvajanja nakon prvog pasa, a zatim rotacije. Oni su tada bili potpuno van ritma, na njihovom licu mogao se vidjeti strah, dok smo mi bili u transu", izjavio je selektor Hrvatske Aco Petrović.

"Ne smijemo se opuštati nakon ove pobjede. Naš zadatak tek počinje. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za neugodnu ekipu Argentine. Međutim, neka ime Hrvatske bar večeras odjekuje svijetom", dodao je iskusni strateg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi