Phila nudi ogroman novac zvijezdi Warriorsa
Foto: EPA

Harrisonu Barnesu 94 miliona dolara

Phila nudi ogroman novac zvijezdi Warriorsa

M. Šljivak

Golden State Warriorsi nisu uspjeli odbraniti naslov NBA prvaka. Cleveland je u velikom finalu bio bolji, a ekipa iz Oaklanda bi uskoro mogla ostati bez nekoliko bitnih igrača u rosteru.

Jedan od igrača koji bi mogao otići je Harrison Barnes. Ovaj 24-godišnji košarkaš je ovog ljeta ograničeno slobodan igrač, pa će ekipe moći licencirati s Warriorsima za njegove usluge.

Philadelphia 76ersi pokazuju ozbiljan interes za Barnesa. Spremni su mu ponuditi maksimalan ugovor vrijedan čak 94 miliona dolara za četiri sezone, što je novac kojeg mu Golden State vjerovatno neće moći ponuditi.

Tako bismo Barnesa od naredne sezone mogli gledati u dresu 76ersa nakon četiri godine u Warriorsima s kojima je osvojio i NBA prsten.

Barnes je u NBA stigao 2012. godine kao sedmi pik Golden Statea, a protekle sezone je imao najbolji učinak od 11,7 poena i 4,9 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi