Pistonsi nanijeli treći poraz šampionima
Foto: EPA

Warriorsi poraženi u Oracle Areni

Pistonsi nanijeli treći poraz šampionima

Polovinom treće četvrtine je publika u Oracle Areni sigurno vjerovala da će njihovi miljenici, Golden State Warriorsi, doći do lagane pobjede nad Detroit Pistonsima, ali su gosti ipak uspjeli iznenaditi aktuelne NBA šampione i slaviti pobjedu rezultatom 115:107.

Početak utakmice je, ipak, pripao Warriorsima, koji su nakon prve četvrtine vodili sa 35:27. Druga četvrtina je donijela nešto bolju igru Pistonsa, pa čak i prelazak u minimalno vodstvo u drugoj polovini ovog perioda.

Međutim, Golden State brzo vraća prednost, a na odmor se otišlo rezultatom 57:52 u korist domaće ekipe.

Treća četvrtina donosi odličnu igru Warriorsa. Curry i društvo stižu i do prednosti od 14 poena, ali finiš trećeg perioda pripada Pistonsima. Gosti se uspijevaju potpuno vratiti u susret i u zadnji period ući sa zaostatkom od jednog poena.

Sjajnu igru iz finiša treće Pistonsi su prenijeli i u četvrtu četvrtinu. Gosti sjanom igrom šokiraju Warriorse i potpuno preuzimaju konce u svoje ruke. Ubrzo Detroit dolazi i do prednosti od 13 poena, a iako su Durant i Thompson pokušali rezultatski vratiti Warriorse, košarkaši Detroita do kraja nisu ispuštali prednost.

Poraz od Pistonsa je bio treći za Warriorse u prvih sedam utakmica nove NBA sezone.

Najefikasniji u ekipi Detroita je bio Avery Bradley sa 23 postignuta poena, dok je Reggie Jackson ubacio samo poen manje. Odlične partije su pružili i Ish Smith, te Tobias Harris, koji su ubacili po 16 poena.

Kada su u pitanju Golden State Warriorsi Klay Thompson je ubacio 29, Kevin Durant 28, a Steph Curry 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi