Pohvale za Nurkića: On je veliki čovjek koji zna igrati

Jeff Hornacek hvali bh. centra

Pohvale za Nurkića: On je veliki čovjek koji zna igrati

M. Šljivak

Jusuf Nurkić igra kao preporođen dolaskom u Portland iz Denvera.

Bh. košarkaš iz dana u dan pokazuje da se radi o ogromnom talentu koji radi žestoko kako bi još dodatno napedovao.

Nurkić je i sinoć protiv New York Knicksa imao double-double učinak od 16 poena i 10 skokova, a sjajnom igrom je impresionirao trenera tima iz Velike jabuke Jeffa Hornaceka.

"On je veoma talentovan. Veliki je, snažan i zna igrati košarku. Može postizati poene iz posta, a može i dodati loptu. Kad Lillard i McCollum idu na ulaz, znaju biti otvoreni. To stvara pritisak na Nurkića, ali on zna izvesti ta dodavanja", pohvalno je govorio Hornacek o Nurkiću.

Od dolaska u Trail Blazerse, Nurkić je značajno popravio i statistike. Do sada je odigrao ukupno 16 utakmica i postiževe u prosjeku 14 poena uz gotovo 10 skokova po meču.

Pored poena i skokova ima prosječno i dvije blokade po meču, ali i tri asistencije, što je statistika koja ga stavlja u sami vrh centara u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi