Popravnog više nema
Tau i Barca odigraće veliki duel

Euroliga, četvrtfinale

Popravnog više nema

Barcelona i TAU Ceramica večeras će u majstorici (petom meču) odlučiti o četvrtoj ekipi koja će se pridružiti Olympiacosu, Panathinaikosu i CSKA u Berlinu, na Final-fouru Eurolige.

Završni turnir već tradicionalno se održava od 1. do 4. maja, a ove godine grad domaćin je Berlin.
TAU je napravila odličan posao na startu četvrtfinalne duela jer je ostvarila break u Kataloniji, ali su «crveno-plavi» uzvratili u četvrtom meču čime su stvarili na početak.

«Prethodna utakmica je bila prilično čudna. Sada nemamo mnogo vremena za razmišljanje i sve karte bacili smo na trijumf. Vjerujem u svoje igrače i smatram da smo bolji tim od Barcelone», istakao je Duško Ivanović, trener TAU Ceramice koji zbog povrede noge neće moći računati na Stanka Baraća.

Barca je u transu. Pobjedom u Vittoriji, katalonski klub našao se u dobroj poziciji da pred svojim vjernim navijačima riješi pitanje plasmana na završni turnir.

«Najvažnije je da se vratio Navarro jer je jedan od naših najvažnijih igrača. TAU je odlična u brzom protoku lopte, možda je to segment u kojem su najbolji u Evropi. Ukoliko ih usporimo kao što smo učinili u posljednjem susretu bićemo blizu velike pobjede. Mislim da su šanse 50-50 posto», naglasio je Xavier Pascual, trener Barce.

Meč počinje u 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.