Poraz Barcelone, pobjeda Reala

ACB liga, 18. kolo:

Poraz Barcelone, pobjeda Reala

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone doživjeli su danas šesti poraz u ACB ligi. Katalonci su u 18. kolu poraženi u Vitoriji od Laboral Kutxe rezultatom 103:94.

Domaći su dobro otvorili meč. Poveli su s 10:4, ali je Barca serijom 13:2 uspjela da preokrene rezultat i dođe do polus pet. Međutim, Laboral odigrava završnicu prve dionice mnogo bolje, te su nakon prvih deset minuta igre imali tri poena prednosti, 25:22.

Vodio je Laboral cijelim tijekom druge dionice. Prednost se kretala između tri i osam razlike, a na odmor su otišli sa plus 10, 48:38...

I nastavak susreta donosi bolju igru domaćeg tima. Uspjeli su da dođu i do 15 poena razlike, ali se Barca odličnom završnicom treće četvrtine približila na minus pet, 70:65.

Međutim, Barcelona nije uspjela da dođe do preokreta. Domaći tim je bez većih problema zadržao prednosti, te su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Mike James i Fernando San Emeterio su predvodili Laboral do pobjede sa po 17 poena, a isti broj poena na drugoj strani su ubacili Abrines i Satoransky.

Real Madrid je velikim preokretom savladao na gostovanju Gran Canariju rezultatom 88:80.

Očajno su Kraljevi ušli u meč. Postigli su samo devet poena u prvoj dionici (17:9), a domaći tim je maksimalno koristio lošu napadačku igru ima iz Madrida.

Imali su u jednom trenutnku domaći i 15 poena prednosti. Na odmor su otišli sa plus 10, ali je u nastavku meča Real dominirao. 

Krenuo ih je šuti. Gran Canaria je bila nemoćna, te je Real stigao do pobjede na teškom gostovanju.

Sergio Llull i Andres Nocioni su predvodili Real sa po 14 poena, dok je kod domaćih Leon Kendall uacio 13.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 18. kolo:

Fuenlabrada - Bilbao 85:91
Joventut - Zaragoza 73:67
Laboral Kutxa - Barcelona 103:94
Gran Canaria - Real Madrid 80:88
Laguna Canarias - Sevilla 82:61

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.