Portland otpušta centra
Foto: EPA

Festus Ezeli će dobiti otkaz

Portland otpušta centra

M. Šljivak

Ekipa Portland Trail Blazersa otpustiće centra Festusa Ezelija.

Nigerijski centar stigao je u Portland prošlog ljeta, te je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 16,5 miliona dolara.

Ipak, zbog povrede koljena ove sezone Ezeli nije odigrao niti jednu sekundu, a s obzirom na to da su u Rip Cityju doveli Jusufa Nurkića, koji je zablistao, za Ezelija više nema mjesta.

Ezeli (27) biće otpušten prije 30. juna, jer u rukovodstvu Blazersa ne žele da njegov ugovor za drugu sezonu od gotovo osam miliona dolara postane garantovan.

Otpuštanjem Ezelija otvoriće se dodatni prostor za Jusufa Nurkića. Naš košarkaš će i naredne sezone biti prvi centar Portlanda i sigurno je da će imati dosta prostora za igru.

Ezeli je u NBA ligu stigao 2012. godine sa univerziteta Vanderbilt. Četiri sezone je igrao za Golden State Warriorse s kojima je 2015. godine osvojio naslov prvaka.

Radi se o jako dobrom defanzivcu, ali će on ovog ljeta morati da potraži novu sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti