Portugal pružio otpor Italijanima
Portugalci se nisu obrukali

Pripremni košarkaški turnir

Portugal pružio otpor Italijanima

Košarkaška reprezentacija Portugala, naš protivnik u predstojećem baražu za plasman na “Eurobasket 2009” u Poljsku, poražena je od Italije u meču koji se igrao na Trentino Cupu.

Italijani su iskoristili prednost domaćeg parketa te su sa 83:72 riješili utakmicu u svoju korist, a na kraju sa stopostotnim učinkom i osvojili turnir. No, Portugal se predstavio kao izuzetno čvrsta selekcija koja je do poluvremena držala konce igre u svojim rukama. U nastavaku su se domaćini probudili i zasluženo stigli do trijumfa.

Portugalci su osvojili posljednje mjesto (bez ijedne pobjede), a druga je bila Kanada koja je nadigrala Novi Zeland.
Treba kazati da je prvo ime u pobjedničkom sastavu bio Marco Belinelli sa 13 poena, a isto toliko dodao je i Matteo Soragna.

Kod Portugala Miranda je ubacio 15 poena uz osam skokova, a Santos je dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.