Prava košarka se ponovo igra u MSG-u
Spike Lee ponovo uživa

Knicksi su ponovo u play offu

Prava košarka se ponovo igra u MSG-u

M. Maksimović

Možda za njih ne navijate, možda iz mrzite, možda su nekada igrali previše žestoko, ali NBA liga bez pravih New York Knicksa jednostavno nije to to. Dugo su čekali, bili na dnu istočne konferencije, Spike Lee je trošio živce, ali evo ih ponovo tu u play offu nakon 2004.godine.

Sedam godina je prošlo u lošim rezultatima, pogrešnim tradeovima, 12 godina od posljednjeg finala koje su izgubili od San Antonija u pet utakmica.Pat Ewing je bio na na izlaznim vratima, igrali su još Houston, Larry Johnson, prgavi Sprewell, Marcus Camby. Na klupi je bio Jeff Van Gundy.Bili su jaki, ali ne kao ona postava koja je igrala finale pet godina ranije.

Ekipa za koju su vjerovali da može do naslova, prvog nakon 1973.godine.Patrick Ewing, Charles Oakley,Charles Smith, Doc Rivers, John Starks pod palicom zalizanog gospodina u Armanijevom odijelu, Pata Rileya.Dočekali su svojih pet minuta i Bullse bez Jordana.Bullse su dobili u polufinalu 4:3, Pacerse u finalu Istoka 4:3 i onda je stigao poraz u sedmoj utakmici finala protiv Houstona. John Starks je promašio tricu kod 84:78, lopta nije ni došla do obruča.

Nakon tog finala više ništa nije bilo kao prije.Sada su ponovo tu, daleko da mogu do finala, ali su barem vratili pravu košarku u Madison Square Garden i momci obečavaju.Carmelo Anthony, Chauncey Billups, Amar'e Stoudemire  i Spike Lee u prvom redu.

Kako je to nekada bilo žestoko:










NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.