Prva pobjeda Partizana, Budućnost opet poražena

Eurokup

Prva pobjeda Partizana, Budućnost opet poražena

E. Škorić

Košarkaši Partizana večeras su, u susretu petog kola grupe E Eurokupa, savladali rumunski CSU Ploiesti.

Rumunski klub je bio dobar nakon tri četvrtine igre u Beogradu, no Partizan je zadnjih 10 minuta dobio sa 22:11 i upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni Eurokupa. Domaći su na krjau slavili sa 76:69.

Mladi Vanja Marinković je pružio sjajnu partiju, te je ubacio 19 poena u redovima Partizana, dok je Edo Murić ubacio 14. Po 13 poena kod gostiju su ubacili Dee Brown i Gerald Lee.

Budućnost iz Podgorice je sa 80:60 deklasirana u Solunu od ekipe PAOK-a. Crnogorcima je ovo već četvrti poraz, a PAOK-u četvrta pobjeda. Mar Carter je sa 19 poena bio najbolji u grčkom timu, a William Sheehey sa 15 u gostujućem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.