Prva pobjeda Ukrajine
Foto: EPA

Eurobasket, 3. kolo

Prva pobjeda Ukrajine

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Ukrajine pobijedila je Gruziju 88:81 u 3. kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Ukrajinci su odigrali odličan meč i na kraju su došli do važne pobjede koja bi im na kraju mogla donijeti plasman u drugi krug.

Krenuli su žestoko u meč. Poveli su 12:2, ali je Gruzija uspjela da se vrati. U jednom trenutku su preuzeli i vodstvo, ali je Ukrajina nakon prve dionice imala prednost od jednog poena, 21:20.

Bolja igra Ukrajine viđena je i u drugoj dionici. Uspjeli su dodatno povećati prednost i na odmor su otišli s veoma dobrih 13 razlike, 51:38.

Imali su Ukrajinci u jednom trenutku i plus 15. Međutim, boljom igrom u završnici trećeg perioda Gruzija se vraća u meč i na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je samo četiri razlike u korist Gruzijaca, 67:63.

Iakos u bili konstantna prijetnja, Gruzijci nisu uspjeli da dođu do velikog preokreta. Ukrajina je sačuvala prednost i došla je do prve pobjede na Eurobasketu.

Do trijumfa ih je vodio Pustovyi sa 19 poena, Lukahshov i Lypovyy su dodali po 17, dok su kod Gruzije Pachulia i Shermadini ubacili po 17 poena.

Ep, 3. kolo:

Gruzija - Ukrajina 81:88 (20:21, 18:30, 25:16, 18:21)

GRUZIJA: Dixon 2, Gamqrelidze, Boisa, Pachulia 7, Tsintadze 6, Shermadini 17, Sanadze 11, Markoishvili 11, Berishvii 1, Shengelia 16, Bitazde, Londaridze.

UKRAJINA: Pustozvonov 8, Kolchenko 7, Lukhasov 17, Otverchenko, Lypovyy 17, Korniyeno, Bobrov 13, Zaytsev 3, Pustovyi 19, Koniev 4, Mishula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti