Raduljica vodio Srbiju do teške pobjede nad Novim Zelandom

Prijateljski meč

Raduljica vodio Srbiju do teške pobjede nad Novim Zelandom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskom susretu selekciju Novog Zelanda 83:79.

Iako je tim Saše Đorđevića bio apsolutni favorit za pobjedu u ovom susretu, Novi Zeland se pokazao kao izuzetno tvrd protivnik, te je Srbija uz dosta muke došla do trijumfa. 

Nakon prvih 10 minuta igre Srbija je imala plus dva (24:22), ali su Novozelanđani zaigrali fantastično u drugoj dionici. Imali su u jednom trenutku i osam poena prednosti, a na odmor su otišli sa plus tri, 45:42. 

Nastavak donosi dosta izjednačenu košarku. Srbija se dosta mučila kako bi konačno slomila otpor neugodnog rivala. Na kraju su ipak i uspjeli da dođu do pobjede do koje ih je vodio Miroslav Raduljica sa 21 poenom.

Sjajan je bio i Bogdan Bogdanović sa 16 poena, dok je kod gostiju Webster ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.