Real Madrid se poigrao s evropskim prvakom

Težak poraz Olympiacosa u Madridu

Real Madrid se poigrao s evropskim prvakom

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala košarkaške Eurolige razbio aktuelnog prvaka Evrope Olympiacosa rezultatom 88:71, te poveo sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Od samog početka utakmice igrači Pabla Lassa su dominirali parketom i nisu dozvoljavali gostima iz Pireja da se rezultatski približe. Nakon prvih deset minuta utakmice Kraljevi su vodili sa 27:12.

U drugom periodu su igrači Olympiacosa zaigrali dosta bolje, čak su u jednom trenutku došli do rezultatskog egala, ali to je bilo sve što su napravili u večerašnjoj utakmici. Real se vrlo brzo pribrao i vratio prednost na svoju stranu.

U drugom poluvremenu su domaći košarkaši nošenim velikom podrškom s tribina ponovo došli do dvocifrene prednosti, te su na kraju upisali sasvim zasluženu pobjedu.

Real se na ovaj način osvetio Grcima za prošlogodišnji poraz u finalu Eurolige, a treba istaći da je Real svoju posljednju evropsku titulu 1995. godine osvojio upravo pobjedom nad Olympiacosom u finalu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rudy Fernandez je sa 20 poena predvodio Madriđane do pobjede, Nikola Mirotić je dodao 15, a Sergio Rodriguez i Sergio Llull po 12 poena.

U redovima gostiju ubjedljivo najbolju partiju pružio je Vasilis Spanoulis koji je ubacio 18 poena uz 5 asistencija, a dvocifren je još bio samo Giorgios Printezis sa 10 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.