Real Madrid u polufinalu
Reyes je bio prvo ime meča

ACB Liga doigravanje

Real Madrid u polufinalu

Real Madrid se pobjedom protiv DKV Joventuta u trećoj utakmici doigravanja ACB lige pridružio Tau Ceramici i Barceloni u polufinalu doigravanju, u kojem će mu protivnik biti Tau Ceramica.

Kraljevski klub su do pobjede vodili odlični Felipe Reyes sa 16 poena i 8 skokova, dok je standardno dobar bio i Louis Bulock sa 14 poena i 5 asistencija.

Navijače Real Madrida posebno veseli odlična forma prve zvijezde momčadi Reyesa uoči odlučuijućih igara u završnici prvenstva. Najbolji pojedinac u redovima momčadi iz Badalone bio je srbijanski reprezentativac Luka Bogdanović sa 20 poena i 4 skoka, a solidnu partiju pružio je i Pau Ribas sa 13 poena. Ricky Rubio je postigao samo 6 poena.

Rezultat:
Real Madrid – DKV Joventut 78:61 (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.