Real 'na mišiće' slavio protiv Žalgirisa

Stigli do pete pobjede

Real 'na mišiće' slavio protiv Žalgirisa

Real Madrid je na gostovanju kod Žalgirisa pružio još jednu neuvjerljivu partiju ali na kraju ipak upisao pobjedu. U neizvjesnoj završnici više uspjeha imao je madridski tim koji je slavio rezultatom 68:66.

Početak utakmice pripao je Realu koji je nakon prve četvrtine imao vodstvo 24:14. Interesantno, isti rezultat samo u korist Žalgirisa viđen je i u drugoj dionici tako da se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom.

U trećoj četvrtini Žalgiris igra bolje i taj period igre pripao je litvanskom timu koji u posljednju četvrtinu ulazi sa prednošću od četiri poena. Ipak, na kraju je slavio Real koji je u posljednjoj četvrtini rezultatom 15:9 došao do pobjede od dva poena razlike.

Sergio Rodriguez je predvodio Real Madrid sa 14 ubačenih poena, dok su u redovima Žalgirisa daleko najbolji bili Anderson i Jankunas sa 21, odnosno 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa A:

Žalgiris - Real Madrid 66:68 (24:14, 14:24, 19:15, 9:15)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti