Šampion ubjedljiv, Spursi 'razmontirali' Warriorse
Foto: NBA

Krenula najjača liga na svijetu

Šampion ubjedljiv, Spursi 'razmontirali' Warriorse

71. NBA sezona startovala je noćas utakmicom između Cleveland Cavaliersa i New York Knicksa.

Aktuelni šampion nije imao milosti prema Carmelu i družini, pa je u prvoj utakmici nove sezone upisao više nego ubjedljivu pobjedu na svom terenu (117:88).

Domaćin je imao nekoliko raspoloženih igrača u svojim redovima. LeBron James je na startu odmah došao do triple-double učinka. King je meč završio sa 19 poena, 14 asistencija i 11 skokova. Kyrie Irving imao je najbolji košgeterski učinak. Plejmejker Cavaliersa upisao je 29 poena i četiri asistencije, dok je Kevin Love meč završio sa 23 poena i 12 skokova.

Kod gostiju izdvojio se Carmelo Anthony sa 19 koševa i pet asistencija.

Iako su dolaskom Kevina Duranta stvorili moćan tim, Golden State Warriorsi noćas su doživjeli pravu katastrofu. 

Vicešampion je poražen u Oracle Areni od San Antonio Spursa rezultatom 129:120.

Koliko su gosti bili moćni, pokazuje podatak da su u svakoj četvrtini ubacili 30 i više poena.

Spursi su već na poluvremenu imali plus 18 (64:46), da bi do kraja samo uvećali prednost i tako još jednom pokazali da ih nikada ne treba otpisivati.

Kawhi Leonard još jednom je oduševio svojom igrom, a ovaj put meč je okončao sa 35 poena i pet skokova.

LaMarcus Aldridge imao je double-double učinak (26 poena, 14 skokova), a odličan je bio i Jonathon Simmons sa 20 pogodaka.

U redovima 'ratnika' prvo ime bio je Kevin Durant sa 27 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Stephen Curry zabilježio 26 koševa.

Noćas je odigran još jedan meč u kojem je Portland bio bolji od Utah Jazza. Blazersi su slavili kod kuće rezultatom 113:104.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Damian Lillard, koji je zabilježio 39 poena, devet skokova i šest asistencija.

Kod gostiju Joe Johnson je ubacio 29 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi