Shved uništio Hrvatsku za četvrtfinale Eurobasketa

Rusija bez većih problema protiv Hrvatske

Shved uništio Hrvatsku za četvrtfinale Eurobasketa

Reprezentacija Rusije igrat će u četvrtfinalu Eurobasketa nakon što su večeras savladali Hrvatsku sa uvjerljivih 101:78.

Iako se pred početak utakmice očekivalo da će ovaj meč biti veoma zanimljiv i neizvjestan do samog kraja, to je ipak bio slučaj samo u prvom poluvremenu. 

Rusija je imala prednost nakon prve dionice, zahvaljujući sjajnom Shvedu, od 25:23, ali Bogdanović nije dozvoljvao veću prednost za protivnički tim. Tako se igralo sve do kraja prvog dijela meča, a na odmor Rusija je otišla sa četiri poena prednosti (46:42).

U trećoj četvrtini Rusi su prelomili meč. Taj period igre su dobili sa čak 11 poena razlike (26:15) i bilo je jasno da će se Hrvatska veoma teško vratiti u meč. U posljednjoj dioncii iznenađenje se nije desilo i Rusija je mogla početi slaviti plasman u četvrtfinale.

Tamo ih je odveo sjajni Alexey Shved sa 27 poena i 12 asistencija, dok su Zubkov i Kulagin dodali po 14. Kod Hrvatske Bogdanović je bio sjajan i ubacio je 28 poena, a Šarić je dodao 13. Rusija će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke.

Hrvatska: Popović 4, Šarić 13, Ukić 2, Žorić 11, Planinić 6, Bender 2, Ramljak 6, Tomas 6, Bogdanović 28.

Rusija: Shved 27, Frizon 13, Zubkov 14, Khvostov 6, Mozgov 10, Vorontsevich 8, Kulagin 14, Kurbanov 9. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti