Silna Zvezda nezaustavljiva u Euroligi

Nova pobjeda Beograđana

Silna Zvezda nezaustavljiva u Euroligi

Košarkaši Crvene Zvezde slavili su pobjedu u večerašnjem meču Eurolige protiv Baskonije sa 87:69.

Zvezda je večeras potvrdila sjajnu formu pa su upisali i šestu vezanu pobjedu u ovom takmičenju i probili se do petog mjesta na tabeli.

Beograđani su fantastično otvorili meč pa su već nakon prve dionice imali prednost od 25:15. Drugi period donio je još bolju igru Zvezde koja je slavila sa 25:12 pa su na odmor otišli sa plus 23.

U nastavku meča bilo je jasno da će se domaći teško vratiti, a Zvezda je na kraju mirno privela meč kraju za konačnih 87:69.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Marko Simonović sa 23 poena, dok je Stefan Jović dodao 18. Kod Baskonije Shane Larkin je ubacio 16 poena dok je Kim Tillie imao 12 ubačaja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi