Simonović: Polako, tek je prva utakmica iza nas

Krilni igrač Crvene zvezde poziva na oprez

Simonović: Polako, tek je prva utakmica iza nas

D. Vejo

U prvoj utakmici finalne serije ABA lige, košarkaši Crvene zvezde slavili su rezultatom 95:88 protiv Mega Leksa i tako poveli 1:0.

Svakako dobar start finalne serije za crveno-bijele, međutim prikazana igra protivnika bila je za svaku pohvalu. Nekoliko puta Mega je stizala prednost Zvezde koja je u pojedinim momentima bila i dvocifrena. Sve ovo, dovoljan je razlog da se ne potcjeni protivnik. To najbolje zna i jedan od iskusnijih članova crveno-bijele ekspedicije.

"Igrali su dobru košarku  sinoć protiv nas. Meč je bio neizvjestan do samog kraja ali smo uspjeli da uz pomoć naše publike i kvalitetne odbrane dođemo do trijumfa. Oni će u naredni meč da uđu još jače i da se bore još više. Ne smijemo dizati euforiju, tek je prva utakmica iza nas", rekao je za srbijanske medije, Marko Simonović.

Narednu utakmicu ova dva tima odigrat će u subotu sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi