Sjajan meč i druga pobjeda Warriorsa

Golden State vodi s 2:0

Sjajan meč i druga pobjeda Warriorsa

M. Šljivak

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su Houston Rocketse 99:98 u drugom susretu finala Zapadne konferencije NBA lige.

Do druge pobjede u finalu Zapada Warriorsi su stigli u zaista sjajnoj utakmici. 

Iako su James Harden i Dwight Howard odigrali odličan meč za tim iz Texasa, protiv Stephena Curryja i tima iz Oaklanda nisu mogli.

Nakon prve dionice Warriorsi imaju osam poena prednosti (36:28) i sve je slutilo na novu sigurnu pobjedu Golden Statea.

Imali su sredinom igre u drugoj dionici i 17 poena prednosti, ali su fantastičnom završnicom prvog poluvremena gosti uspjeli da se potpuno vrate u meč, a na odmor se odlazi neriješenim rezultatom 55:55.

Houston uspijeva otići i na plus šest početkom drugog poluvremena (65:59), ali potom kreće da igra Stephen Curry. Pogađao je, asistirao uz veliku pomoć saigrača.

Međutim, bez uzbuđenja ovaj meč nije mogao proći. Howard zakucava za 99:98, da bi potom Warriorsi izgubili loptu, te ostavljaju posljednji napad za Rocketse.

Ipak, James Harden gubi loptu u odlučujućem napadu, te Warriorsi stižu do pobjede i vodstva od 2:0 u seriji.

Stephen Curry je predvodio domaći tim s 33 poena, dok je na drugoj strani James Harden ubacio 38 poena uz 10 skokova. Dwight Howard je imao također double-double učinak od 19 poena i 17 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.