Sjajna večer Plavih đavola
Fantastični tri Blue Devilsa: Kyle Singler. Nolan Smith i Jon Scheyer

NCAA March Madness Elite Eight

Sjajna večer Plavih đavola

Teme:

Nakon Virginije i Butlera preksinoć, sinoć su plasman na Final Four NCAA lige izborili Duke i Michigan State, koji su opravdali ulogu favorita protiv Baylora i Tennesseeja.

Mike Krzyzewski konačno može odahnuti. Jedno od najvećih trenerskih imena u svijetu košarke, odveo je Duke na prvi Final Four od 2004. godine, dvanaesti pod njegovim vodstvom, sada traži prvi naslov nacionalnog prvaka od 2001. godine.

U finalu Southa, Duke je bio bolji od Baylora sa 78:71 i tako jedini od svih prvih nositelja izborio plasman na završni turnir narednog vikenda u Indianpollisu. Sjajnu utakmicu u pobjedničkom timu odigrao je Nolan Smith, koji je ubacio rekord karijere od 29 poena, play Jon Scheyer je dodao 20 poena, od čega pet trica. U redovima Baylora najbolji su bili LaceDarius Dunn sa 22 i Ekpe Udoh sa 18 poena.

Jedini trener u NCAA-u koji se može porediti s Coach K-om, je Tom Izzo, koji je šesti put u posljednjih dvanaest godina odveo Michigan State na Final Four. U sjajnoj utakmici peti nositelj Midwesta bio je bolji od šestog nositelja, Tennesseeja sa 70:69.

Tennessee je imao pobjedu dvije sekunde prije kraja, ali je Raymar Morgan pogodio slobodna bacanja i odveo Spartanse drugu godinu zaredom na Final Four. Michigan je do pobjede predvodio Durrell Summers sa 21 poenom, Raymar Morgan i Draymond Green su dodali po 13. Kod Volunteersa su bolji od ostalih bili Wayne Chism sa 13 i J.P. Prince sa 12 poena i 5 asistencija.

Na Final Fouru, koji se igra narednog vikenda u Indianapollisu, sastaju se Duke protiv West Virginije, a u drugom paru Butler protiv Michigan Statea. Pobjednici igraju u velikom finalu u nedjelju navečer, kada će svi ostali američki sportisti odmarati.

Rezultati:

MIDWEST:
Michigan State – Tennessee 70:69
SOUTH:
Duke – Baylor 78:71

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.