Sjajni Đedović za pobjedu Bayerna

Odlični Đedović

Sjajni Đedović za pobjedu Bayerna

M. Šljivak

Košarkaši Bayerna savladali su večeras u 18. kolu Bundeslige ekipu Bremerhavena rezultatom 90:84 uz sjajnu partiju Nihada Đedovića.

Dobro je Bayern ušao u meč. Imali su i 12 poena prednosti u prvoj dionici, ali je nakon 10 minuta igre prednost došla do šest razlike (25:19).

Bavarci su nastavili sa sjajnom igrom i u drugoj četvrtini. Bez većih problema održavali su prednost, koja je često bila i dvocifrena. Ipak, pali su u finišu prvog dijela, te se na odmor otišlo sa plus pet (45:40).

Gosti su sjajno ušli u nastavak. Uspjeli su da preokrenu rezultat u svoju korist, a vodstvo je konstantno išlo s jedne na drugu stranu. Bayern je bolje odigrao završnicu treće dionice, a u posljednjih 10 minuta su ušli sa šest poena prednosti (67:61).

Bez većih problema Bayern je zadržao prednost. Bremerhaven je prijetio, ali do preokreta nisu mogli.

Bayern je do pobjede vodio Nihad Đedović sa 18 poena, Štimac je dodao 15, dok je za goste Searcy ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.