Skroman učinak Nurkića u domaćem porazu Denvera

Vukovi slavili u Pepsi Centru

Skroman učinak Nurkića u domaćem porazu Denvera

Denver Nuggetsi su doživjeli drugi poraz u nizu, a posljednjeplasirani sastav Zapadne Konferencije, ekipa Minnesota Timberwolvesa, slavila sa 113:105 protiv ekipa našeg Jusufa Nurkića. 

Popularni Juka, koji je meč počeo u startnoj petorci, nije pružio meč koji ćemo pamtiti. Za skoro 15 minuta provedenih na terenu mladi bh. centar je postigao četiri poena, uz šut iz igre 1-7. 

Za razliku od poenterskog skakački učinak našeg reprezentativca bio je mnogo bolji. Nurkić se izborio sa devet lopti, od čega četiri u napadu.

Najbolji pojedinac u redovima tima iz Denvera bio je Ty Lawson, koji je ubacio 22 poena, dok je prvo ime susreta sa 31 ubačenim poenom bio Andrew Wiggins u redovima gostujućeg tima. Wiggins je odličnu podršku imao u Youngu koji je postigao 22 poena.

Svoj naredni meč Denver igra u ponedjeljak, a gostuju kod ekipe Golden State Warriorsa, lidera na Zapadu.

Rezultat:
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 105:113

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.