Skroman učinak Teletovića, 70 poena Bookera

Odigrano deset NBA mečeva

Skroman učinak Teletovića, 70 poena Bookera

Košarkapi Milwaukee Bucksa pobijedili su rano jutros po našem vremenu ekipu Atlanta Hawksa sa 100:97 na domaćem terenu.

Bila je ovo veoma bitna utakmica kada je u pitanju borba za play off Istočne konferencije, ali i za konačan plasman pred isti. 

Milwaukee je bolje otvorio meč te su nakon prve dionice imali prednosti od 29:21, ali kada su starteri otišli na klupu da se odmore, ekipa Atlante je bila nešto bolja pa su do odmora smanjili zaustatak na samo dva poena razlike (45:43). 

Nastavak utakmice donio je sličnu košarku, a nijedna ekipa nije uspjela da se odlijepi na više od šest poena razlike. Iako je Atlanta preuzela vodstvo krajem treće i početkom posljednje četvrtine, Milwaukee je ipak uspio da vrati prednost u drugom dijelu četvrte dionice i da na kraju slave pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Grk Antetokounmpo sa 34 poena i devet skokova, dok je kod Atlante Schroder imao 28 poena. Naš reprezentativac Mirza Teletović ubacio je za pobjedničku ekipu 5 poena, a učinku je dodao i jedan skok za 12 minuta na parketu.

Od ostalih rezultata na sinoćnjim utakmicama najveću pažnju privukao je nestvarni učinak Devina Bookera iz Phoenix Sunsa koji je imao čak 70 poena. On je iz igre šutirao 21 od 40, a učinku je dodao 8 skokova i šest asistencija. Phoenix je na kraju izgubio od Bostona sa 130:120. Booker je tek šesti košarkaš u historiji lige koji je postigao 70+ poena, ali i najmlađi kojem je to pošlo za rukom jer ima samo 20 godina.

Golden State je pobijedio kući Sacramento Kingse sa 114:100, a Houston Rocketsi su bili bolji od New Orleand Pelicansa 117:107 uz 38 poena Jamesa Hardena.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi