Španija razbila Rumuniju
Foto: EPA

Lagana pobjeda favorita

Španija razbila Rumuniju

Košarkaši Španije su večeras u potpunosti nadigrali Rumuniju koju su savladali rezultatom 91:50.

Rumunija je bila u egalu samo u prvoj četvrtini, nakon koje je Španija vodila sa 21:19, da bi u preostale tri dionice favorizovani tim naprosto pregazio svog nedoraslog rivala.

Španija je do poluvremena stigla na dvocifrenu prednost i na odmor otišla sa +14 (41:27), da bi u trećoj četvrtini trijumfovala sa čak 29:8. Do kraja utakmice, Španci su rutinski priveli posao kraju, još malo povećali svoju prednost i slavili sa 41 poenom razlike.

Španija je večeras imala dosta razigranih košarkaša, a najviše su se istakli J. Hernangomez (18 poena), M. Gasol (11), Oriola (11) i Sastre (10). Rumuniju je predvodio Moldoveanu, koji je sa 15 ubačenih poena bio daleko prvo ime u svojoj ekipi.

Španija i nakon tri utakmice ima maksimalan učinak, dok su Rumuni na začelju sa tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi