Steph Curry pretekao Chaunceya Billupsa

Sjajni bek Golden Statea

Steph Curry pretekao Chaunceya Billupsa

Stephen Curry dospio je na osmo mjesto vječne liste najboljih trojkaša u doigravanju.

Aktuelni viceprvak Golden State sinoć je slavio u gostima kod Utah Jazza rezultatom 102:91 i poveo sa 3:0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, a Curry je meč okončao sa 23 poena, pet skokova i četiri asistencije. 

Ponajbolji igrač Warriorsa pogodio je tri šuta van linije 7.24, što mu je bilo dovoljno da pretekne Chaunceya Billupsa na osmom mjestu vječne liste.

Curry je trenutno na cifri od 268 postignutih trojki u play-offu. Vodeći na listi je Ray Allen (385), a slijede Reggie Miller (320), Manu Ginobili (312), LeBron James (304), Kobe Bryant (292), Derek Fisher (285) i Paul Pierce (276).

Congrats to @stephencurry30 of the @warriors on moving up to 8th on the #NBAPlayoffs Three-Pointers Made list with 268!

Објава коју дели NBA (@nba) дана

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti