Svi žele Kyriea: Detroit sprema ponudu
Foto: EPA

Mogu li Pistonsi dovesti sjajnog playmakera?

Svi žele Kyriea: Detroit sprema ponudu

Detroit Pistonsi su, navodno, jedna od ekipa koja ispituje mogućnost trejda za Kyriea Irvinga, sjajnog playmakera Cleveland Cavaliersa, koji je izrazio želju da napusti ovu ekipu i izađe iz "sjenke" LeBrona Jamesa.

Prema riječima Vincea Ellisa, novinara Detroit Free Pressa, postoji velika mogućnost da će Kyrie Irving biti trejdovan u narednim sedmicama, a među zainteresovanim ekipama za njegov trejd sada su i Detroit Pistonsi.

U međuvremenu, Joe Vardon, novinar portala Cleveland.com saopštava da Cavaliersi u zamjenu za Irvinga žele dobiti "veterana startera, mladog igrača željnog dokazivanja s rookie ugovorom i pick prve runde drafta".

Detroit svakako može napraviti "paket" koji bi se podudarao s željama Cavsa, a put Clevelanda bi mogli Reggie Jackson ili Avery Bradley uz nekog od mladih talenata poput Stanleyja Johnsona, Henryja Ellensona i Lukea Kennarda.

Ipak, još uvijek nije poznato da li su Cavsi zainteresovani za trejd s Pistonsima, a vlasnik Clevelanda, Dan Gilbert, je nedavno istakao da očekuje da će Irving biti dijelom ekipe koja će započeti s pripremama u septembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi