Syracuse i Duke bez problema u Sweet 16
Evan Turner je odveo Ohio State u Sweet 16

NCAA March Madness

Syracuse i Duke bez problema u Sweet 16

Teme:

Sinoćnjim utakmicama završen je drugi krug NCAA March Madnessa. Sigurne pobjede su upisali glavni favoroti, Duke, Syracuse, Ohio State i West Virginia

Za iznenađenje su se pobrinuli igrači Cornella, koji su eliminisali četvrtog nositelja, Wisconsina. Od favorita svoj put je okončao Pittsburgh, dok su plasman dalje osigurali Purdue i Michigan State.

Prvi nositelj Westa, momčad Syracusea nastavila je ovogodišnju bajku. Pred početak prvenstva niko ih nije ozbiljno shvatao, a onda su sebi priskrbili poziciju broj jedan, a sada i plasman u Sweet 16 preko Gonzage, koju su ubjedljivo savladali (87:65). Wes Johnson je odigrao utakmicu karijere upisavši 31 poen i 14 skokova, Andy Routins je dodao 24 poena, a kod Gonzage je najbolji bio Elias Harris sa 24 poena.

Problema nije imao ni prvi nositelj Easta, Duke koji je pod vodstvom Mikea Krzyzewskog osigurao 19. put plasman među 16 najboljih. Blue Devilsi su bili bolji od Californije rezultatom 68:53. Brian Zoubke je imao sjajan šut, 6/6 za 14 poena i 13 skokova. Nolan Smith je bio najefikasniji sa 20 poena, a Kyle Singler je dodao 17.

Protivnik Dukea u Sweet 16 biće četvrti nositelj Purdue, koji je nakon produžetka slavio pobjedu protiv Texas AiM-a (63:61). 4,2 sekunde do kraja produžetka Chris Kramer je položio za veliku pobjedu Purduea. Kramer je utakmicu završio sa 17 poena i 7 skokova.

Na krilima sjajnog Da'Sauna Butlera plasman dalje je osigurao i drugi nositelj Easta, West Virginia koja je bila bolja od Missourija sa 68:59. Butler je meč završio sa 28 poena. Iznenađenje večeri je priredio 12. nositelj Cornell, koji je izbacio 4. nositelja Wisconsina rezultatom 87:69.

Drugi nositelj Midwesta, Ohio State upisao je još jednu sigurnu pobjedu. Ohio je plasman dalje izborio pobjedom nad Georgia Techom (75:66), zahvaljujući sjajnoj igri Evana Turnera, koji je zamalo upisao treći triple-double sezone ( 24 poena, 9 skokova, 9 asistencija).

Najbolju utakmicu večeri odigrali Memphis State i Maryland. Peti nositelj je tricom Koriea Loucasa s istekom vremena izbacio četvrtog nositelja rezultatom 85:83. Najbolji u redovima Memphisa bili su Durrell Summers sa 26 i Kalin Lucas, koji je postavio rekord karijere ubacivši 25 poena. Greivis Vasquez je kod Marylanda bio najbolji sa 26 poena.

U posljednjoj utakmici večeri šesti nositelj Westa, Xavier eliminisao je trećeg nositelja Pittsburgha rezultatom 71:68. Jordan Crawford je odigrao utakmicu života ubacivši Pittsburghu 27 poena, a Ashton Gibbs je kod Pittsburgha bio najbolji sa 19 poena.

Rezultati:

MIDWEST:
Ohio State – Georgia Tech 75:66
Maryland – Michigan State 83:85
WEST:
Syracuse – Gonzaga 87:65
Pittsburgh – Xavier 68:71
EAST:
West Virginia – Missouri 68:59
Wisconsin – Cornell 69:87
SOUTH:
Duke – California 68:53
Purdue – Texas AiM 63:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti