Tanjević: Đedović je odlično primljen

Legendarni Boša u razgovoru za SportSport.ba

Tanjević: Đedović je odlično primljen

Bogdan Tanjević je čovjek koji ljubiteljima košarke nikad ne može dosaditi. Čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag gdje god da je radio uvijek je spreman na razgovor s novinarima, posebno onim iz njemu dragog Sarajeva.

U razgovoru za SportSport.ba legendarni Boša je govorio o novom poslu tehničkog direktora Virtus Rome, ambicijama kluba, o Nihadu Đedoviću, reprezentaciji Turske i drugim stvarima. Nakon završetka Mundobasketa Bogdan Tanjević se odmah priključio velikanu iz Rima.

"Vjeruj mi sine da se još uvijek nisam odmorio od Svjetskog prvenstva, još uvijek dolazim sebi", kaže na početku razgovora za naš portal Tanjević i odmah počinje priču o novom poslu u novom klubu.

"Pa ja sam cijelo ljeto bio na telefonskoj vezi s ljudima u klubu, tako da sam bio dobro upoznat sa stanjem u klubu. Trenutno stanje nije baš najbolje, jer nam zbog povreda nedostaje pet igrača i bez njih se moramo uigravati za narednu sezonu", govori o problemima u Virtusu čovjek koji je s Bosnom 1979. osvojio naslov prvaka Evrope.

Klub iz Rima je u ljetnom prelaznom roku doveo nekoliko odličnih igrača od kojih se očekuju dobri rezultati naredne sezone. Tanjević kaže da su ambicije kluba plasman u vrh tabele Legebasket.

"Ambicije kluba su mjesto u finalu domaćeg prvenstva. Naravno, pokušaćemo doći do naslova prvaka. U toku sezone ćemo se uigravati i hvatati formu za završnicu i očekujem da budemo u dobroj formi u doigravanju kada je i najpotrebnije", optimističan je Boša.

U klub su ljetos stigli Charles Smith, Darius Washington, Ali Traore, Gianluca Marchetti, ali za nas najbitnije ime na listi pojačanja rimskog kluba je naš reprezentativac Nihad Đedović, koji je stigao iz Barcelone na dvogodišnju posudbu. Tanjević kaže da je naš as odlično prihvaćen u novom klubu.

"Ljudi u klubu su ga odlično prihvatili, ali se i on svojim ponašanjem odmah predstavio u odličnom svjetlu. Što se tiče njegove igre već u prvoj utakmici je pokazao potencijal. Na prvoj utakmici je zabio, čini mi se, četiri vezane trice bez promašaja. Polako diže svoju formu i od njega se dosta očekuje", hvali Đedovića ponajbolji evropski stručnjak.

Boša je vodeću reprezentaciju Turske postao "svetinja" u koju se ne dira u Turskoj. Odveo je reprezentaciju do najvećeg rezultata u historiji osvojivši drugo mjesto na Mundobasketu, ali još uvijek ne zna hoće li voditi reprezentaciju narednog ljeta na Eurobasketu u Litvaniji.

"Nije sve u mojim rukama. Ne znam hoću li biti selektor, savjetnik ili nešto drugo, ali ću biti sigurno uz reprezentaciju. Posjetiću nekoliko puta naredne sezone igrače da vidim u kakvoj su formi. Sigurno ostajem uz reprezentaciju", zaključio je Bogdan Tanjević razgovor za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.