Taylor Rochestie tri sedmice van parketa

Najbolji strijelac Eurolige povrijeđen

Taylor Rochestie tri sedmice van parketa

Nizhny Novgorod bit će do kraja godine bez najboljeg igrača i vođe na parketu, Taylora Rochestieja koji će zbog povrede trbušnih mišića biti tri sedmice van parketa. 

Rochestie se povrijedio na posljednjem susretu ruske ekipe u Euroligi protiv Real Madrida. Gosti su slavili 101:98, a ekipa iz Novgoroda bit će lišena usluga najboljeg strijelca dosadašnjeg toka takmičenja u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi. 

Rochestie će propustiti utakmice sa Anadolu Efesom i Unicsom iz Kazana. Rochestie ove sezone u Euroligi prosječno postiže 20 poena po susretu i drugi je po index učinku iza Zvezdinog Bobija Marjanovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.