Tim svijeta bolji od SAD-a na Rising Stars Challengeu

Slavili sa 121:112

Tim svijeta bolji od SAD-a na Rising Stars Challengeu

U noći sa petka na subotu počeo je All-Star vikend kojeg je otvorila utakmica Rising Stars Challengea. 

Ona se prvi put odigrala u ovom formatu da su se nadolazeće zvijezde iz SAD-a sastale sa onim koji stižu iz ostatka svijeta. Tim svijeta je slavio sa 121:112.

Za pobjednički tim je najbolju partiju pružio Andrew Wiggins koji je ubacio 22 poena, a sjajni su još bili Gobert sa 18, te dva Balkanca Mirotić i Bogdanović sa po 16 ubačenih poena.

Sa druge strane, Victor Oladipo i Zach LaVine su ubacili po 22 poena dok je Trey Burke dodao 17 u ekipi SAD-a.

Iako su mnovi očekivali da će to biti Rudy Gobert, za MVP-a ove utakmice proglašen je Kanađanin Andrew Wiggins koji je bio vrlo raspoložen postigavši 22 poena i sakupivši još šest skokova i tri asistencije u 23 minute provedene na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.