Toronto pobjedom otvorio sezonu, 2/4 kobna za Bullse

Siguran trijumf Raptorsa

Toronto pobjedom otvorio sezonu, 2/4 kobna za Bullse

Prvi meč u noći sa četvrtka na petak odigrali su Toronto i Chicago, a domaći tim je slavio sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 117:101.

Nakon egala u prvoj dionici, koja je završena rezultatom 25:23 za Raptorse, u drugoj je uslijedila dominacija domaćeg tima koji je napravio seriju 15:0 i otišao na 40:23. Od tog momenta, prednost Toronta je rasla iz minuta u minut, a na odmor se otišlo pri rezultatu 58:37.

Toronto je u drugom poluvremenu čuvao sigurnu prednost i nije dozvoljavao gostima da se rezultatski vrate u meč. Na kraju, domaći tim je slavio sa 16 poena razlike (117:101), iako je većim dijelom drugog poluvremena razlika bila još ubjedljivija.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je sjajni Jonas Valanciunas sa 23 poena i 15 skokova za 30 minuta na parketu, CJ Miles je postigao poen manje, Kyle Lowry je imao 12 a DeMar DeRozan 11 poena.

U ekipi Chicaga su bolji od ostalih bili Robin Lopez sa 18, Lauri Markkanen sa 17 i Justin Holiday sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi