Trabzon tijesno poražen od Efesa, Stipanović ponovo odličan

Stipanović igra sjajno

Trabzon tijesno poražen od Efesa, Stipanović ponovo odličan

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora poraženi su u 2. kolu turske TBL lige od Anadolu Efesa rezultatom 70:66 uz odličnu partiju Andrije Stipanovića.

Trabzon je odlično otvorio meč. Poveli su s 8:0, a prednost su imali tijekom kompletne prve dionice nakon koje su imali četiri poena razlike (22:18).

Dosta izjednačena košarka se igrala u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor je Trabzon otišao s poenom prednosti (37:36).

Precrtana košarka iz druge četvrtine igrala se i u trećoj dionici. Oba tima su imala periode u kojem su igrale bolje, da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo neriješenim rezultatom (50:50).

Tek u finišu susreta favorizovani Efes je uspio slomiti otpor Trabzonspora. Na kraju su uspjeli da dođu do pobjede i to uz dosta muke. 

Andrija Stipanović je ponovo odigrao odličan meč. Ubacio je 13 poena, a najefikasniji je bio Hardy sa 18 poena. 

Nenad Krstić je predvodio Efes sa 15 poena u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.