Trebao je pojačati Real, ali Granger odlazi u Baskoniju
Foto: EPA

Španska ekipa dobija dva velika pojačanja

Trebao je pojačati Real, ali Granger odlazi u Baskoniju

Iako se špekulisalo da će Jayson Granger uskoro potpisati ugovor s Real Madridom, te u ovaj slavni klub stići kao zamjena za Sergia Llulla koji se teško povrijedio na prijateljskom susretu španske reprezentacije, ovaj sjajni košarkaš će, čini se, ipak pojačati Baskoniju.

Granger je u protekle dvije sezone nastupao za turski Anadolu Efes, a sportski portal Sportando.com, prenosi da će upravo ovaj urugvajski reprezentativac biti jedno od dva velika pojačanja Baskonije, te da se uskoro očekuje njegovo predstavljanje u novom klubu. 

Drugo veliko pojačanje Baskonije je Jordan McRae, odlični američki košarkaš koji u svom posjedu ima šampionski prsten NBA lige. McRae je, naime, bio dijelom ekipe Cleveland Cavaliersa koja se 2016. godine okitila naslovom NBA prvaka. Ipak, Cavsi su u martu ove godine raskinuli saradnju s 26-godišnjim bekom šuterom, a on je neko vrijeme proveo i u NBA razvojnoj ligi, u "podružnici" Cavsa, Canton Chargeu.

McRae je u svojoj profesionalnoj karijeri bio član još i Melbourne Uniteda, Delaware 87ersa i Phoenix Sunsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi