Tri poena Teletovića u gostujućoj pobjedi Mrežica

NBA liga

Tri poena Teletovića u gostujućoj pobjedi Mrežica

U noći sa subote na nedjelju u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrano je devet susreta.

Brooklyn Netsi nakon poraza u gradskom derbiju od New York Knicksa slavili sun a gostovanju kod Milwaukee Bucksa rezultatom 82:90, a bh. reprezentativac u redovima gostiju Mirza Teletović za nešto više od petnaeste minuta na parketu upisao je tek tri poena, iz pet šute koliko je uputio ka košu protivnika. Ovo košgeterskom učinku najbolji bh. košarkaš pridodao je i pet skokova, od čega dva u napadu. 

Mrežice su slavite ponajviše zbog raspoloženog Lopeza koji je sinoć ubacio 32 poena, dok je Johnson postigao 15. 

Zanimljiv susret odigran je u Portlandu između domaćih Trail Blazersa i Dallas Mavericksa, a na kraju su sa dva poena razlike pobijedili gosti (106:108). Goste su u ovom trijumfu predvodili Nowitzki sa 28 i Ellis sa 22 poena, dok je najefikasniji košarkaš utakmice bio domaći igrač Lillard sa 32 poena.

Bullsi su doživjeli težak poraz u svom United Centru od Detroit Pistonsa, dok su se aktuelni šampioni razgoropadili na gostovanju kod Timberwolvesa, gdje je Heat slavio sa 21 poenom razlike (82:103). James je ubacio 21, dok je Wade dao dva poena manje.

Rezultat:
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 92:103
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 88:82
Chicago Bulls - Detroit Pistons 75:92
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 82:108
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 82:103
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 82:90
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 100:111(nakon produžetaka)
Utah Jazz - Sacramento Kings 102:112
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 106:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.